Over Big Green Egg

De Big Green Egg is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde ‘kamado’. In de vorige eeuw proefden de in Japan gelegerde Amerikanen hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die hierin werden bereid en namen deze karakteristieke kleipot mee naar de Verenigde Staten om ook het thuisfront van deze heerlijke bereidingswijze te laten genieten.
Door haar deuren in Atlanta, Georgia (USA) te openen maakte Big Green Egg het vanaf 1974 voor de hele Amerikaanse bevolking mogelijk dit Aziatische kleinood aan te schaffen. Het bedrijf begon met het importeren van Japanse en Chinese kamado’s. Gaandeweg ontwikkelden zij echter een geperfectioneerde variant met behulp van moderne technieken en materialen zoals door NASA ontwikkeld keramiek. Er werd gekozen om deze in Mexico te laten produceren gezien de indrukwekkende geschiedenis en de bijbehorende productiemethodes van het land op het gebied van keramiek. Voordat een Big Green Egg de fabriek verlaat ondergaat deze nog een laatste, zeer nauwkeurige controle. De fabriek is ISO 9001 UL gecertificeerd en voldoet hierdoor aan de hoogste kwaliteitsnormen die voor deze bedrijfstak gelden.

Door deze ultieme combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongevenaarde keramiek is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten. Natuurlijke klei en gewone keramieksoorten zijn minder solide, weersbestendig en warmte-isolerend dan het door NASA ontwikkelde keramiek. Het keramiek van Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten.

Buiten koken heeft hierdoor een andere dimensie gekregen waar iedere bezitter van een Big Green Egg het hele jaar door kan genieten. De buitentemperatuur heeft, door het hoogwaardige keramiek, geen enkele invloed op de temperatuur binnen de EGG. Mooi gegrild, mals vlees of een heerlijke vis in zoutkorst, roergebakken schelpdieren en een stoere stoofpot, knapperig brood en pizzas met een krokante bodem of delicate desserts, u kunt ze zomer en winter op de Big Green Egg bereiden!

Open Flavour&trade
Bij Big Green Egg draait alles om smaak en kwaliteit. De smaak van de beste producten die, door deze op de EGG te garen, een extra, zeer bijzonder en alom gewaardeerd smaakaccent krijgen. De kwaliteit van leven, doordat de Big Green Egg het mogelijk maakt om gezond en verantwoord te koken. Big Green Egg staat mede hierdoor synoniem aan samen genieten van het beste dat de natuur ons biedt.

Doordacht design
De Big Green Egg is visueel aantrekkelijk met een achterliggende reden. Door het design en het gebruikte materiaal heeft de Big Green Egg een iconische uitstraling en vindt binnen de EGG een essentiële en constante air flow plaats. Deze zorgt voor een gelijkmatige garing en zeer efficiënt gebruik van het houtskool.

Uniek keramiek
Big Green Egg is het enige keramische kooktoestel dat is vervaardigd van uniek door NASA ontwikkelt keramiek. Dit heeft extreem isolerende eigenschappen en weerkaatst de warmte, waardoor warmtegolven ontstaan die een bijzondere smaakinvloed hebben op de ingrediënten en gerechten, ongeacht welke kooktechniek er wordt gebruikt. Door de isolerende eigenschappen hebben externe buitentemperaturen geen enkele invloed op de temperatuur binnen de Big Green Egg en kan de temperatuur, zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt – van 70 garden tot 350 graden C – tot op de graad nauwkeurig worden beheerst.